Burgerberaad Klimaat & Milieu: steun de publiekscampagne!

Burgerberaad Klimaat & Milieu: steun de publiekscampagne!

De klimaat- en milieucrisis bedreigt ons allemaal

We hebben nog maar een paar jaar om gevaarlijke opwarming van de aarde te voorkomen. Volgens onder meer de Verenigde Naties en het International Energy Agency lukt dat alleen als we snel ingrijpende veranderingen doorvoeren. Helaas slaagt onze overheid daar al decennia niet in. Ook niet nu het twee voor twaalf is.

Burgerberaad Klimaat & Milieu

Gelukkig kunnen we onze overheid helpen. Wij, inwoners van Nederland, kunnen de politiek helpen om te zorgen voor de veranderingen die nodig zijn voor een leefbare toekomst. Klinkt dat onwaarschijnlijk? In de landen om ons heen gebeurt dit al! Door heel Europa worden landelijke burgerberaden georganiseerd waarin burgers de politiek helpen om ambitieus klimaatbeleid te maken. Daarom is het de hoogste tijd dat ook Nederland een landelijk Burgerberaad Klimaat en Milieu organiseert.

Een burgerberaad bestaat uit een representatieve groep gelote mensen, uit alle hoeken van het land en met alle mogelijke achtergronden. Een soort mini-Nederland dus. Deze mensen gaan met elkaar in gesprek, informeren zichzelf en gaan samen op zoek naar oplossingen voor de grootste uitdaging van onze tijd. Zonder afgeleid te worden door electorale belangen of lobbyisten. Daardoor kunnen zij letten op wat rechtvaardig is voor huidige en toekomstige generaties. Dit burgerberaad krijgt een duidelijk mandaat, zodat de voorstellen – als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen - ook echt uitgevoerd worden.

Help onze ambitieuze campagne met een donatie

Om te zorgen dat er een goed Burgerberaad Klimaat & Milieu komt, steunen wij de publiekscampagne van Bureau Burgerberaad. Deze publiekscampagne moet zorgen voor meer bekendheid over burgerberaden en voor druk richting de politiek om eindelijk werk te maken van Burgerberaad Klimaat & Milieu. We steunen deze campagne met mensen en middelen. Op die manier zorgen we dat er een goed doordachte en aansprekende campagne komt die zichtbaar is in zowel landelijke als lokale media. Maar daarvoor is geld nodig.

Steun daarom deze publiekscampagne met een donatie. Klein of groot, jouw hulp kan het verschil maken!

Note: The chosen amount is automatically debited from your account every year. Note: The chosen amount is automatically debited from your account every month.

Our Terms and Conditions & Privacy Statement apply to our services.

You will pay €0 in total.

Your privacy is guaranteed. Read more